Dansmästaren

Snart öppnar en helt ny parkerings-/mobilitetsanläggning i Rosendal.

I samarbete med Uppsalahem har vi uppfört en byggnad som på flera sätt – inte minst miljö- och energitekniskt – kommer att visa vägen för Uppsalas framtida mobilitets- och parkeringsanläggningar: Dansmästaren.

När öppnar Dansmästaren? 
Så snart de ännu pågående markarbetena utanför fastigheten har slutförts, senast 31 oktober.   

Öppettider
Öppet dygnet runt, året om.

Parkeringsfakta
Infart: Soldatshemsvägen 1
Max infartshöjd: 2,20 m
Maxvikt/fordon: 2400 kg
Totalt antal p-platser: 461
Laddplatser för elbilar: 60

Övrigt: Kameraövervakade parkeringsytor på 17 halvvåningsplan med besöks-/korttidsparkering på de nedersta våningsplanen. Hemköpsbutiken i bottenplanet öppnar 28 oktober.

Avgifter

Besöks-/korttidsparkering, alla dagar: 
08 - 18: 15 kr/tim. Laddplats 27 kr/tim    
18 - 08 :  5 kr/tim. Laddplats 12 kr/tim

Hyra p-plats

Månadsavgifter hyrplatser
Parkeringstillstånd: 1200 kr/mån 
Tillägg för laddplats: 800 kr/mån  

För att hyra laddplats i Dansmästaren: 
Registrera dig och logga in i vår kundwebb för hyrplatser
Ange kupongkod "3131".

Intresset för Dansmästarens p-platser har varit mycket stort och frånsett ett antal laddplatser som ännu kan hyras (se ovan) är samtliga hyrplatser i anläggningen uppbokade av följande fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och hyresvärdar:

Hur gör jag för att hyra parkering i Dansmästaren?  

Kontakta din fastighetsägare/förening/hyresvärd (via länkarna ovan) för att få tillgång till den specifika "kupongkod" som gäller för boende i just din förening eller fastighet. Koden använder du när du registrerar dig i vår kundwebb för att köpa parkeringstillstånd, eller ställa dig på kö, till Dansmästaren.

Länk till vår kundwebb - hyra p-plats 

Smartare än vanliga parkeringshus

Dansmästaren representerar nytänkande på flera sätt. Utöver de 461 parkeringsplatserna inrymmer byggnaden också 133 studentlägenheter och en cirka 2 200 kvm stor livsmedelsbutik. Men det är framförallt på det energitekniska området som Dansmästaren representerar någonting utöver det vanliga. På taket hittar man både en grönskande terrass för de boende och en solcellspark som producerar egen miljövänlig el. Med hjälp av toppmodern solcellsteknik och en avancerad batterianläggning ska den egenproducerade energin användas för att avlasta stamnätet när många bilar laddas samtidigt. Huset är förberett för 100 elbilsplatser. 60 laddpunkter finns på plats redan från start. 

Se film om Dansmästarens energiteknik 

En testbädd för smartare energianvändande 

När Uppsala växer konsumeras också mer energi. En av stadens stora utmaningar under den närmaste tioårsperioden blir att se till att de stora stamledningarna som levererar ström till hushållen ska kunna tillgodose de ökande energibehoven utan att överbelastas. Oavsett årstid eller tid på dygnet.   

I samarbete med Uppsala universitet och Stuns Energi kommer Dansmästaren att fungera som en testbädd för modern Vehicle-to grid-teknik (V2G). Avsikten är att husets laddstationer ska utvecklas för att kunna användas så "intelligent" som möjligt i förhållande till elbilanvändarnas individuella laddbehov, samt till hur elpriser och nätbelastning varierar under dygnets timmar.   

Kör du elbil? Då vill vi gärna veta mer om dina laddvanor! 

Live-in-smartgrid är en Vinnovafinansierad satsning för att utveckla tekniker som kan ge oss ett effektivare utnyttjande av elnätet. Därför vill vi gärna veta mer om hur våra elbilskunders behov och vanor ser ut när det handlar om  elkonsumtion.    

Är du intresserad av att medverka i projektet?

Mejla till info@uppsalaparkering.se så hör vi av oss med mer information.  

Läs mer på Live-in-smartgrids webbplats (extern länk)

Uppdaterad: