Lina Sandells park

Kommunen ska rusta upp Lina Sandells park. Här vill vi skapa en attraktiv och inbjudande mötesplats där Gottsundaborna kan trivas tillsammans med vänner och familj. Att förnya parken är en del av vårt arbete med att utveckla Gottsunda för framtiden.

Gottsundaborna är med och utvecklar parken

Under våren 2017 hade vi flera dialoger med allmänheten och olika grupper i Gottsunda för att samla in synpunkter och idéer. De idéerna har vi tagit hänsyn till när vi gjort ett förslag på hur parken ska se ut.

Se vilka synpunkter som kommit in på uppsala.se.

Teckning av en önskelekplats

I samband med dialogorna fick barnen på Berwalds förskola rita sin önskepark.
Se fler exempel på barnens ritningar. (PDF, 4 MB)

Så blir nya Lina Sandells park

1. Musik- och danshörna

I DJ-båset kan du lägga din mobil och spela egen musik i de inbyggda högtalarna. Du kan också scratcha och spela in musikslingor. Framför båset finns ett dansgolv och bredvid finns sittmöbler att hänga i. Ett tak ger skydd mot regn.

2. Aktivitetsyta

Här finns utmanande lek för lite större barn och möjlighet till träning av styrka och balans för alla åldrar. All utrustning kan användas av en eller flera personer samtidigt. Du som hellre vill vila eller sola kan pusta ut i hängmattan eller i solstolarna.

3. Sitthörna och grill

Här finns grillar och gott om olika slags sittplatser både för unga och äldre. I pergolan kan du söka lite skugga. Det finns buskar och fruktträd som avskärmar sitthörnan från cykelbanan.

4. Småbarnslek

Liten hörna där de allra minsta barnen kan leka. Det finns bland annat aktivitetskärmar, klätterlek, rutschkanor och nät.

5. Skogen

En träspång med belysning leder in i skogen. En bit upp i backen vid norra entrén finns en platå med en tubrutschkana. Längre in, bland stenarna på kullens topp, finns ett lekvänligt skogsrum. Här hittar du också små lekhus och djurskulpturer. Belysningen slingrar sig mellan träden och lyser upp utvalda stammar.


Detaljerad skiss över norra delen av parken, det vill säga musik- och danshörnan, aktivitetsytan, sitthörnan, grillen och småbarnsleken.
Öppna bilden i större format. (PDF, 2 MB)

Hitta hit

Lina Sandells park ligger längs med Hugo Alfvéns väg, i höjd med Bandstolsvägen.

Tidplan för upprustningen av parken

Byggstart sker under vintern 2017/2018 och invigning i slutet av 2018.

Nyhetsbrev om Gottsunda

Om du vill få information om hur det går med parken, och om andra stadsutvecklingsprojekt i området kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev.

Anmäl dig till nyhetsbrevet om Gottsunda

Kontakta oss

Projektledare, stadsbyggnadsförvaltningen
Henrik Ljungman
3 februari 2018