För boende

Här samlar vi information om aktuella arbeten och projekt som påverkar boende i Rosendal.

Ställ gärna frågor till Rosendalsprojektet om utbyggnaden och planeringen av området. Du når oss på rosendal@uppsala.se.

 

Södra Rosendal

I Södra Rosendal pågår skede två-arbeten, där trottoarer och planteringar anläggs. Under dessa byggs ett nytt dagvattensystem, som du kan läsa och se mer om på denna länk. Arbetetet sker i etapper och pågår 2019 ut.  

 

Etapp 2

I etapp 2 vid Dag Hammarskjölds väg har de första boende flyttat in i brf. Grindstugan. Området runt huset är än så länge instängslat och kan bara nås från den sidan av området. Stängslet kommer att flyttas i takt med att fler hus blir färdiga

  • Så fort tjälen släpper startar arbetet med att göra i ordning trottoarer och planteringsytor runt huset. Går allt enligt plan blir Gerd Eneqvists gata färdig i juni 2019 och Soldathemsvägen i november 2019.
  • I november 2019 tas infartsgrinden för byggtrafik intill brf. Grindstugan bort. Målet är att då börja bygga cykelvägen västerut längs Gerd Eneqvists gata, så att det blir möjligt att ta sig till Stadsskogen och västerut genom Rosendalsområdet.
  • Parkeringshuset Dansmästaren mitt emot Grindstugan ska stå färdigt 2020. Där öppnar då också en stor matvarubutik. 
Uppdaterad: