Bostäder på gång

Är du bara nyfiken eller funderar du på ny bostad? Här ser du vilka hus i Rosendal som står i närmast i tur för inflytt.

K57 - bostäder finns kvar

K57 är det sista bostadshus som byggs i Södra Rosendal och blev färdigt 2018. Det finns fortfarande ett antal lägenheter tillgängliga. 

Läs mer på Aros bostads webbplats om K57 

 

Brf Grindstugan - inflytt februari 2019

Brf Grindstugan uppförs av Rosendal fastigheter, ett Uppsalabaserat bolag som fokuserar på fastigheter med det lilla extra. Rosendal fastigheter ligger även bakom två andra hus i Rosendal - Smaragden och Inspiration Rosendal. Det sistnämnda är känt för sin löparbana på taket. 

Grindstugan blir ett av ett antal hus i Rosendals andra etapp som har det lilla extra. Föreningen får bastu med utsikt, vinkällare med gemensamhetslokal och en hel del mer. I bottenplan planeras restaurang och bageri. Tvärs över gatan utanför planeras livsmedelsbutik i bottenplan. Som i Resten av Rosendal blir det cykelavstånd till det mesta i Uppsala. 

Läs mer om Brf Grindstugan på Rosendal fastigheters egen sida om projektet.

 

Botanikern

Genovas bostäder i Rosendal har hållbarhet, design och funktion i fokus. Botanikern kommer att bli Uppsalas första flerbostadshus med trästomme.

Bostäderna har mellan ett och fyra rum och kök och alla har egen balkong eller terrass. Stora glaspartier skapar ljus och rymd. Huset har ett garage intill trapphuset.

På den stora gemensamma takterrassen, med utsikt över slottet och domkyrkan, kommer det finnas ett utekök med flera ombonade matplatser. Här kommer planteringar och växter att bildar takträdgård och grönska som passar in i det gröna Rosendal.

Här hittar du Genovas webbsida för Botanikern.

 

Tre vänner - hyresrätter i litet format

I Uppsala bygger Wallenstam sitt fjärde projekt, Tre Vänner, utvecklarens andra i Rosendal. Tre Vänner är ett boende för dig som vill hyra din bostad och värdesätter miljön högt. 

Tre Vänner består av tre hus och här finns hyresrätter på 1-2 rum och kök. Utöver lägenheterna byggs gott om utrymme för cyklar, både i cykelrum och på entrébalkongerna. Dessutom kommer det finnas en servicelokal där du kan ta hand om din cykel.

Läs mer om Tre Vänner på Wallenstams webbplats.

 

Rosalia – bostäder finns kvar

 

Rosalia uppförs av JM, som byggt bostäder i över 70 år. I Rosalia är lägenheterna öppna och välplanerade samt genomsyras av ett helhetstänk kring hållbarhet. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats, många mot den gemensamma, lummiga innergården. Parkering sker smidigt i garage under huset, med laddplatser för elbilar. Cykeln parkeras på cykelparkeringar där det även kommer att finnas möjlighet att reparera, pumpa och tvätta den.

Gröna sedumtak, variation i exteriören med hållbara material samt en frodig grönska på innergården bidrar ytterligare till att minska kvarterets miljöpåverkan. 

Inflytt sker från december 2019. Läs mer om Rosalia på JMs webbplats

Uppdaterad: