Service och centrum

Rosendal ska bli en stadsdel med all tänkbar service som du behöver i vardagen. Här finns butiker, restauranger, caféer, bibliotek, gym, skolor och förskolor. I Södra Rosendal som redan är byggt finns redan idag service, liv och rörelse på gator och torg. I takt med att Rosendal blir större kommer också utbudet att bli det.

 

1. Södra Rosendal

Södra Rosendal är stadsdelens första etapp. Här finns ett bredd utbud av verksamheter - många med idrotts- och friskvårdstema som SEB USIF arena och ett gym i flera våningar. Här hittar du dessutom livsmedelsbutik med postombud, ett flertal restauranger och ett apotek. 

2. Norra Rosendal

I Norra Rosendal skedde den första inflytten den 1 februari 2019. Mobilitetshuset för transportmedel, Dansmästaren, har en livsmedelsbutik i bottenvåningen. Fasaden in mot bostadsområdet består av lägenheter.

3. Rosendals torg

I etapp 3 skapas en stor samlingspunkt i form av Rosendals torg. Här kommer ett multihus med olika aktivitetslokaler att ligga. Bland annat kommer Uppsala kommuns kulturförvaltning öppna ett nytt bibliotek på många år i multihuset. Butikslokaler kommer också att kanta gatorna som och ramar därmed in torget.  

4. Torgny Segerstedts allé

Torgny Segerstedts allé är Rosendals pulsåder. Mot den här huvudgatan kommer lokaler för verksamheter att vetta. Här går kollektivtrafiken och det är längs den här gatan som spårvägen från Uppsala C till Bergsbrunna planeras. 

5. Talltorget

Talltorget blir sambandscentral för norra delen av Rosendal. Ett stenkast från Biomedicinskt Centrum och en promenad från Ångströmlaboratoriet är det här en perfekt plats för verksamheter, butiker, service och kollektivtrafik. 

Talltorget binder samman etapp 2 och etapp 5, som är den del av Rosendal som kommer att utvecklas sist. Marken i etapp 5 ägs av Akademiska Hus. 

Uppdaterad: