Stort intresse för att diskutera spårväg i Uppsala

Många var intresserade av att ta del av planeringen av spårväg. Till den första informationsträffen den 13 juni kom ett fyrtiotal personer som ville veta mer och diskutera planerna.

Kommer man att kunna ta med cyklar på spårvagnen? Hur stor kapacitet behövs och hur ska vi se in i framtiden när det gäller den tekniska utvecklingen? Det var några av frågorna som togs upp under kvällen.

Planerna är i ett mycket tidigt skede. Medarbetare från Uppsala kommun och Region Uppsala presenterade projektets övergripande planer. Efter presentationen fick alla delta och diskutera spårvägsplanerna i mindre grupper.

– Jag blir glad när invånarna bryr sig om vår kommun och vill bidra med tankar och idéer i utvecklingsprocessen. Vi är måna om att lyssna och ge utrymme för människors frågor. Det är viktigt när det handlar om en så stor satsning. Invånare måste ges chans att förstå hur spårväg kan se ut och fungera, säger Mario Rivera kommunens huvudprojektledare Uppsala spårväg.

I höst fortsätter dialogen om Uppsala spårväg. En mer detaljerad plan om var och när presenteras bland annat här på webben efter sommaren.

Vi vill tacka alla som kom och bidrog till en riktigt bra informationsträff!

Om du missade träffen, kan du ladda ner presentationen här (PDF, 5 MB).

Informationsträff om Uppsala spårväg 13 juni 2019
Många ville få mer information om projektet Uppsala spårväg. Presentation i matsalen på Stationsgatan 12. Bilderna nedan visar information från träffen i Uppsalarummet.

Informationsträff om Uppsala spårväg 13 juni 2019     Informationsträff om Uppsala spårväg 13 juni 2019

17 juni 2019