Återinvigning av stadsodling i Hospitalsparken

Vill du odla i sommar? Anmäl ditt intresse för en odlingslott senast den 20 maj och närvara vid utlottningen den 2 juni kl 13 i Hospitalsparken.

Odlingar i Hospitalsparken

Odlingsdag

Tid och plats: 2 juni kl 12.00–16.00, Hospitalsparken i Ulleråker. Utlottning av odlingslotter sker 13.00.
Ta dig dit: Enklast att gå och cykla. Parkering för eventuella bilister finns på Emmy Rappes väg intill begravningsplatsen.

Odlingsdagen blir ett tillfälle för nya och gamla stadsodlare att sätta spaden i marken och börja odla. Vi får besök av Matparken från Gottsunda som håller en stadsodlingsworkshop och konstnären Anette Wixner som leder en odlingsverkstad med tillverkning av blomstöd och fågelskrämmor. Program för dagen kommer senare.

Kort om odlingen:

  • Lotterna är 10 kvadratmeter. Eftersom intresset är stort gäller en lott per person.
  • Det är gratis att odla. 
  • Odlingen ser på årsbasis. Du får odla på lotten under 2018. En utvärdering om fortsatt odling sker efter varje år.
  • Under april kommer jorden på den norra odlingsytan att rensas från ogräs. Det gäller den del som inte är upptagen av sammansatta lotter. Ett fåtal lotter som ligger mitt på den ytan berörs av rensningen. 
  • På plats finns vatten, en låsbar verktygslåda, kompost, soptunnor, sittplatser och grill. Framförallt finns ett gott odlingssällskap!
  • Du som odlar, gå gärna med i Facebook-gruppen "Stadsodlare i Hospitalparken".

Anmäl intresse för odlingslott:

Vill du odla? Skicka en intresseanmälan senast 20 maj. Du eller en representant behöver också närvara vid utlottningen 2 juni 13.00 Hospitalsparken.

Odlade du 2017 och vill fortsätta odla på samma lott 2018? Skicka en intresseanmälan senast 20 maj och kryssa i att du hade en lott 2017. Du är också varmt välkommen på odlingsdagen 2 juni med du behöver inte närvara vid utlottningen för att behålla din odlingslott. 

Anmäl intresse

Har du några frågor kontakta: ulleraker@uppsala.se

17 april 2018