Nya hyresrättsprojekt i etapp tre startar

I mitten av 2021 kommer hyresrätter att börja byggas i etapp tre i Rosendal. Vi kommer att få se flera olika hus växa fram och några kommer att ha träfasader.

Rosendals torg får 186 nya lägenheter

Rosendal fortsätter att växa. Vid den norra delen av Rosendals torg kommer flera hyreshus att byggas med start i sommar eller höst. Det är byggaktören Wallenstam som skapar de olika stora huskropparna där det kommer att finnas cirka 186 bostäder när projektet är klart. Höjder och fasader kommer att variera mot Rosendals torg. I gatuplan mot torget är tanken att det ska finnas tandläkarmottagning och restaurang eller café. Det blir ett välkommet tillskott i Rosendals serviceutbud. Inflyttning är beräknad till år 2023.

160 lägenheter för unga på Arne Tiselius gata

På Arne Tiselius gata sätter byggaktören Lindbäcks igång med markarbetet för ett hyresrättsprojekt i sommar. Det blir tre hus där tanken är att 160 yteffektiva lägenheter i olika storlekar ska byggas för unga vuxna. Projektet beräknas stå klart vid årsskiftet 2022/2023. Lindbäcks kommer att bygga i trä med en industriell metod i moduler som produceras i fabrik.

10 juni 2021