Bostadsrättsföreningen Rosendals Trädgård

Bostadsrättsföreningen Rosendals Trädgård är beläget längst med Biodlargatan, ett stenkast från Rosendalstorg. Kvarteret består av 94 moderna och ljusa lägenheter från 1 till 4 rum och kök med grönskande balkonger och en mysig innergård.

BRF Rosendals Trädgård.png

Högst upp finns en gemensam takterrass där boende kan odla, umgås och njuta av utsikten. 

På bottenvåningen planeras för kommersiella lokaler i kvarterens båda östliga hörn. Butiker, restauranger och caféer i bottenvåningen bidrar positivt till en levande gatu- och stadsmiljö.

OBOS Deläga

Bostadsrätterna säljs med konceptet OBOS Deläga. Fler ska få chansen att äga sin egen bostad. När en köpare köper sin bostad med OBOS Deläga börjar den med att äga minst hälften av hemmet själv, resten hyr köparen av OBOS. Köparen kan välja att köpa 50, 60, 70, 80 eller 90 procent av bostaden, medan OBOS behåller ägarandelen av den del av bostaden som inte köps. Senare, om det passar köparen och dennes plånbok, kan insatsen ökas.  

Ägarandelen behöver inte ökas alls, men möjligheten att göra det finns en gång om året – ända tills köparen äger hela hemmet själv. Köparen disponerar då hela bostaden själv. Man kan sedan inom en tidsperiod på upp till 10 år själv välja att öka andelen stegvis eller köpa ut OBOS andel helt, efter egen finansiell förmåga.

15 juni 2022