Fira midsommar i Ulleråker

Nu kommer midsommarfirandet tillbaka till Ulleråker efter många års uppehåll. Det blir dans runt midsommarstången, spelmanslag, lekar och för första gången – drop-in vigslar!

Under lång tid firades midsommar i Ulleråker varje år, men traditionen bröts i slutet av 1980-talet. I år tar vi nya tag och firar midsommar i Hospitalsträdgården nedanför Hospitalet med dans runt midsommarstången, spelmanslag, kransbindning och lekar. Barnen får dekorera en egen liten midsommarstång och Gränby 4H-gård är på plats med sina djur. Och om ni går i giftastankar kan ni passa på att gifta er under midsommarfirandets drop-in vigslar.

Tid: Fredag 21 juni, 12–16
Plats: Nedanför Hospitalet i Hospitalsträdgården (hitta på karta)

 

Program

12.00: Området öppnar för kransbindning, spel och barnens midsommarstång kläs.

12.00–14.00: Midsommarbröllop (drop-in vigsel) i Solglimtsparken vid Hospitalet (borgerlig och kyrklig vigsel).

14.00: Barnen reser sin midsommarstång och dansen börjar till nyckelharpa, fiol och dragspel.

Drop-in vigslar

I samband med midsommarfirandet håller vi både borgerliga och kyrkliga drop-in vigslar på plats. Eftersom det är drop-in utan krav på föranmälan kan det eventuellt bli kö.

Tid: Vigslar genomförs 12.00–14.00.

Att tänka på inför vigseln

Om ni vill ha en kyrklig vigsel måste minst en av er vara medlem i Svenska kyrkan. För att vigseln (borgerlig eller kyrklig) ska vara giltig behöver ni ha med er följande:

  • Giltiga id-handlingar
  • Giltig hindersprövning
  • Vigselintyg

Hindersprövning ansöker ni om hos Skatteverket. 
Läs mer om vilka regler som gäller och hämta blanketter på skatteverket.se.

Det kommer att finnas bröllopsvittnen på plats, men ni kan också ta med egna vittnen om ni vill. De som är vittnen måste vara över 18 år. Det går även bra att ta med gäster och fotograf.

10 juni 2019