"Jag är imponerad av över hur pass ”chill” man är när man flyttar i byggstöket"

Bild på Sofie Rosell

Bild: Sofie Rosell, projektledare Rosendal

Jag har jobbat som projektledare i Rosendalsprojektet sedan de första ritningarna lades på bordet. Det är en mäktig känsla att se något ligga på ett papper och sedan promenera genom de förverkligade visionerna några år senare med en kaffe i handen. Rosendal är unikt på så många sätt i Uppsala och nu känner även jag att här skulle man ju kunna bo. Guldkornen tycker jag är parkerna där man verkligen kan hitta lugnet.

Jag gillar urbana miljöer och Rosendal blir ett bra komplement i stadskärnan och påminner mig om gamla stadsdelar som Luthagen till exempel. Det är ingen sovande stadsdel Rosendal, det är liv och rörelse med många olika typer av verksamheter. Och så är det ju faktiskt inte i alla bostadsområden som byggs nu. Några kan till och med kännas kala och personlighetslösa. Men redan idag är Rosendal en plats med puls, det rör sig människor till olika platser och det har växt fram ett restaurang- och caféliv som många verkar nyttja. Jag har själv också hittat några av mina favoritställen här.

Det är speciellt att flytta in i ett område som fortfarande byggs. Det har under hela projektet varit rätt mycket byggstök och jag är imponerad över hur pass ”chill” man är när man flyttar in här i byggstöket. Visst har vi projektledare fått frågor kring hur länge bullret och vägavstängningarna ska pågå från er boende, men när vi förklarat planen så har det ändå tagits emot väl. Ni har liksom accepterat och funnit i er i det. För det vill jag säga tack och hoppas att ni känner att det varit värt det. Det blir en väldigt bra stadsdel tycker jag.

I etapp två, som jag projektlett, är nu 11 av 16 tomter klara och här bor de nu människor i de flesta bostäder. De sista fem tomterna bebyggs nu eller kommer påbörjas inom kort.

Jag kommer att lämna över mitt projektledarskap i Rosendal till andra nu. Jag ska gå vidare med nya uppdrag inom kommunen. Även om det känns kul och spännande så kommer jag att sakna detta. Rosendal är speciellt och jag kommer att vandra här och känna att jag och ni gjorde något fint när vi skapade det här. Hoppas ni känner er lika delaktiga som jag i det. För det är trots allt människorna i stadsdelen som är det centrala i hur trivsam en stadsdel blir.

Jag hoppas att ni njuter av våren här i Rosendal och trivs med ert boende i många år framåt!

Sofie Rosell
Projektledare Rosendal

9 juni 2021