Välkommen på Öppet hus i Rosendal 20–21 maj

Är du nyfiken på hur Rosendal kommer att se ut i framtiden? Eller vill du höra mer om hur vi på kommunen har arbetat med hållbarhetsfrågor i området? Då ska du passa på att besöka Öppet hus i Rosendal 20–21 maj!

Botanikern i Rosendal.jpg

Boende och allmänheten bjuds in till gratis guidade visningar i en av Uppsalas mest hållbara och spännande stadsdelar. Hör mer om arkitekturen, utemiljön och parkerna, gå på guidade visningar, och mycket mer. Eller varför inte gå upp på Uppsalas högst belägna löparbana, belägen på taket på huset Inspiration som vann Bostadspriset 2018 på Arkitekturgalan.

Öppet hus syftar till att involvera och skapa intresse för områdets utveckling och samhällsbyggande. Öppet hus arrangeras i hela Rosendalsområdet, med en scen som placeras i mitten. Och på tal om scenen, missa inte skickliga Teater Pregos föreställningar och andra spännande scenaktiviteter!

Under öppet hus kommer det erbjudas aktiviteter för alla åldrar! Ta med barn och vänner på lördagen och besök Rosendals brandstation, ta cykelkörkort med hjälp av Pelle Svanslös och Maja Gräddnos, eller fynda sportutrustning på sportloppisen vid USIF. Det kommer även finnas gott om prova-på aktiviteter och erbjudanden från butiker och restauranger under lördagen i området som ni bara inte vill missa.

29 mars 2022