Tullgarnsbron

Nu öppnar Tullgarnsbron – en viktig länk för utvecklingen av Uppsalas södra delar. Men utvecklingen av området runt omkring bron med mer grönska pågår ända fram till sommaren. I samband med öppnandet av Tullgarnsbron stängs Islandsbron för allmän biltrafik.

Invigning av Tullgarnsbron 27 april

Lördag 27 april klockan 10.00–15.00 invigs Tullgarnsbron! Tillsammans firar vi Uppsalas nya bro med musik, ballonger, cykeltipsrunda och barnens brolopp. Du hittar hela programmet här.

Invigning av Tullgarnsbron 27 april

 

Därför bygger vi en ny bro

Tullgarnsbron blir en viktig länk för den fortsatta utvecklingen av Uppsalas södra delar och knyter samman bostadsområden med idrottsplats, park och sjukhus.

Läs mer om Därför bygger vi en ny bro

Natur och miljö

Lika många träd som togs bort vid byggstarten kommer att återplanteras.

Läs mer om Natur och miljö

Nyheter

 • Tullgarnsbron tar form

  Den nya bron över Fyrisån börjar ta form på allvar. Tullgarnsbron är en del av utbyggnaden av infrastrukturen i Uppsala och planeras öppna i april.
  25 september 2023
 • Torg vid Tullgarnsbron får namn efter idrottspionjär

  Ett nytt torg står klart i Kungsängen, alldeles intill den kommande Tullgarnsbron. Torget namnges efter Inga Löwdin, som var verksam som idrottsledare i Uppsala, och som gjorde stora insatser för kvinnors ...
  11 september 2023
 • Arbeten första halvåret 2023

  I samband med att Uppsala Vatten utför arbeten på Ulleråkersvägen på sträckan mellan Eklundhovsvägen–Kungsängsbron kommer kommunen starta sina arbeten med att byta ut gatubelysningen med nya armaturer ...
  16 januari 2023
Fler nyheter

Trafikinformation

Fler
Adress: Tullgarnsbron Koordinater: 59.846285, 17.651365

Karta som visar var Tullgarnsbron finns. . Navigera i kartan med piltangenterna. Zooma i kartan med plus- och minustangenter.

Hoppa över kartan
Läser in karta symbol Läser in karta
Använd ctrl + scroll eller zoomknapparna i kartan för att zooma