Tullgarnsbron

Tullgarnsbron blir en viktig länk för den fortsatta utvecklingen av Uppsalas södra delar. Det är ett omfattande byggprojekt som kommer pågå till sommaren 2024. I april 2024 öppnar bron för allmän trafik.

Vill du komma närmare blommorna i Stadsträdgården, gå på konsert i Parksnäckan, ta dig till jobbet på Akademiska sjukhuset eller heja på ditt lag på Studenternas? När du gått eller åkt över bron kan du sen ta en promenad eller cykla längs ån, eller följa den nya vägen som kommer att byggas fram till Sjukhusvägen.

 

Nyheter

 • Torg vid Tullgarnsbron får namn efter idrottspionjär

  Ett nytt torg står klart i Kungsängen, alldeles intill den kommande Tullgarnsbron. Torget namnges efter Inga Löwdin, som var verksam som idrottsledare i Uppsala, och som gjorde stora insatser för kvinnors ...
  11 september 2023
 • Arbeten första halvåret 2023

  I samband med att Uppsala Vatten utför arbeten på Ulleråkersvägen på sträckan mellan Eklundhovsvägen–Kungsängsbron kommer kommunen starta sina arbeten med att byta ut gatubelysningen med nya armaturer ...
  16 januari 2023
 • Trafik igen på Östra Ågatan

  Till julhelgen är kommunens arbeten med ombyggnationen av den nya vägsträckningen Kungsängsesplanaden och Östra Ågatan klara. Därmed kan berörda gator återigen trafikeras.
  22 december 2022
Fler nyheter

Trafikinformation

Fler