Glass och värme när Återfika öppnade

Det var en extra varm sommardag när Återfika slog upp dörrarna 26 juni. Familjer samlades för att äta glass, fika, dricka festis och leka i solskenet.

- Kul att det startar upp här. Vi är jätteglada att vara här och att det sker aktiviteter för barn, säger Samo Amaya som besökte Återfikas öppet hus tillsammans med sin familj.

Två barn på en lekplats

Samos barn Marwin och Celiné provade på den populära ansiktsmålningen.

Öppet hus på Återfika lockade till lek och svalkande fika. Många av föräldrarna pustade ut i skuggan medan barnen fick ansiktsmålning, lekte med såpbubblor eller spelade Skräpspelet. På Återfika kan du köpa en fika, men även prata om idéer för vad som kan finnas på platsen. I Återfikas lokal kan boende i området testa sina idéer under en period.

På plats fanns även Gula vågen som arbetar för en renare stad. En ren stad är mer trivsam och trygg för alla. Därför går kommunens stadsvärdar genom staden varje fredag i gula västar och städar. De bjuder in både stora och små att vara med och städa.

Kvinna står vid ett bord utomhus

Avin Saeed från Uppsala kommun träffade boende i området och berättade om Gula vågen och skräpplockning.

Kom och prata med oss på Återfika

Just nu kan du ta en fika här. Men tillsammans kan vi skapa något mer. Prata ihop dig med dina grannar om vad ni under en period skulle vilja göra i lokalen. Stora och små idéer är välkomna. Kom in på Återfika och prata med oss.

Återfika finns på Bandstolsvägen. Bredvid finns en liten lekplats och här finns möbler och porslin som är återbrukade. Här källsorterar vi och pratar om återbruk. Tycker du om din kaffekopp eller stol? Det går bra att köpa dem i kassan.

Från och med 5 juli och hela sommaren har vi öppet 10.00-14.00.

1 juli 2022