Gottsundaområdet

Följ utvecklingen av framtidens Gottsunda och Valsätra

Visionsbild som visar hur området kring Gottsunda centrum skulle kunna se ut.

När Uppsala växer så att det knakar behöver vi tänka stort och Gottsunda är ett av våra fokusområden. Gottsunda ska vara en plats med bra förbindelser, blomstrande handel, kultur, service, idrott och friluftsliv – ett hjärta i södra Uppsala. 

Om du vill få information om hur det går med stadsutvecklingsprojekt i området kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev.

Anmäl dig till nyhetsbrevet om Gottsunda

Hur kan vi göra Valsätraparken bättre? 

Valsätraparken är idag en välanvänd plats med ett stort grönområde, pulkabacke och lekplats. Parken runt lekplatsen är i stort behov av renovering och kommer under 2019 att upprustas. Vi vill ha din hjälp att veta hur vi kan göra den till en trygg och trivsam mötplats.

Lämna dina synpunkter på uppsala.se fram till 15 februari 2019.

 Hitta till Valsätraparken 

 

Aktuellt

 • Invigning Lina Sandells park 26 okt 16.00

  Välkommen till invigning av Lina Sandells park i Gottsunda. Kom och spela din musik i DJ-båset, testa dansgolvet och kolla in allt nytt. Vi bjuder på korv och saft, varmt välkomna!
  16 oktober 2018
 • Tack för ditt engagemang!

  Den 4 juni avslutades samrådstiden för förslaget till planprogram för Gottsundaområdet. Förslaget har engagerat många och vi har fått in cirka 200 yttranden.
  7 juni 2018
 • Invigning av Mötesplats Gottsunda 6 juni

  Välkommen till invigning av Mötesplats Gottsunda i Stenhammarsparken. Programmet bjuder på många aktiviteter med musik, dans och mycket mer.
  4 juni 2018
 • Gör din röst hörd om Gottsundaområdets framtid

  Du har väl inte missat att ta del av förslaget för hur Gottsundaområdet kan utvecklas i framtiden? Det finns fortfarande möjlighet att lämna in synpunkter på förslaget till planprogram och handlingsplan, ...
  4 juni 2018
Fler nyheter