Gottsundaområdet

Visionsbild som visar hur området kring Gottsunda centrum skulle kunna se ut.

Var med och utveckla framtidens Gottsunda och Valsätra

När Uppsala växer så att det knakar behöver vi tänka stort och Gottsunda är ett av våra fokusområden. Gottsunda ska vara en plats med bra förbindelser, blomstrande handel, kultur, service, idrott och friluftsliv – ett hjärta i södra Uppsala.

Samråd 23 april—4 juni

Nu finns det ett planprogram för hur framtidens Gottsundaområde ska  se ut och en handlingsplan som ska göra Gottsundaområdet tryggare  och mer trivsamt för alla som bor och arbetar här.

Under samrådet bjuder vi in till många olika aktiviteter och möten. Passa på att träffa oss för att diskutera förslaget och ställa frågor. Under samrådsperioden kan du också lämna in synpunkter på förslaget och handlingsplanen.

Läs mer om planprogrammet och hur du lämnar dina synpunkter

Read more about the plan programme and how you give your views

اقرأ المزيد عن البرنامج التخطيطي وكيف يمكنك طرح ملاحظاتك

درباره طرح برنامه و نحوه ارسال نظرات خود بیشتر بخوانید

Aktuellt

 • Kom och träffa oss under samrådet!

  Mellan 23 april och 4 juni är förslaget till planprogram för Gottsundaområdet på samråd. Under samrådet planerar kommunen flera aktiviteter där du får veta mer om planerna och kan tycka till!
  17 april 2018
 • Dans, teater och odling i Lina Sandells park

  På fredag den 16 juni 14.30–19.00 ordnas en rad spännande aktiviteter i Linda Sandells park i Gottsunda. Du kan titta på framträdande av Gottsunda Dans & Teater, delta i en odlingsworkshop och njut av ...
  13 juni 2017
 • Mycket på gång i Gottsundaområdet

  Beslut om planläggning av två detaljplaner, sammanställning av synpunkter om Lina Sandells park och filmpremiär. Det är mycket som händer i Gottsundaområdet just nu.
  8 juni 2017
 • Sammanställning från dialog 3 december

  Den 3 december förra året bjöd vi in boende i Gottsundaområdet till en dialog på Kulturpunkten. Runt 150 personer passade på att diskutera utvecklingen i området och träffa ansvariga politiker och tjänstepersoner. ...
  27 januari 2017
Fler nyheter