Gottsundaområdet

Gottsunda ska vara hjärtat i södra Uppsala. En trivsam och kreativ stadsdel full av liv och rörelse. Mångfald är ett tydligt kännetecken. Här finns plats för alla. Och något för alla. Både för boende och besökare.

Området präglas av närhet till arbete, service och grönska och kommunen arbetar ständigt med att utveckla Gottsunda till en ännu bättre stadsdel. När Gottsunda förändras så tar vi tillvara på idéer från dagens Gottsundabor och den generation som nu växer upp.

Här kan du se vad kommunen gör tillsammans med alla som bor och arbetar i Gottsunda för att skapa en trygg och trivsam miljö.

Aktuellt

 • Gottsunda centrum säljs till Fastighets AB Hemmaplan

  Nu har det blivit klart med försäljningen av Gottsunda centrum. Ny ägare blir Fastighets AB Hemmaplan, som övertar fastigheterna 1 juli i år.
  10 maj 2022
 • Umgås, få stöd och plugga sfi på Gottsunda familjecentral

  Alla familjer är välkomna till Gottsunda familjecentral. Där kan de besöka öppna förskolan, få råd och stöd kring sitt föräldraskap och träffa sjuksköterskor från barn- och mödravården. Dessutom kan föräldralediga ...
  10 maj 2022
 • Nu börjar nya Gottsundaskolan byggas

  Onsdag 27 april togs det första spadtaget för nya Gottsundaskolan och ett nytt allaktivitetshus. Skolan och allaktivitetshuset planeras stå klart till hösten 2024.
  28 april 2022
 • Samtal om trygghet i Gottsunda

  I fredags samlades kommunen tillsammans med andra aktörer för en temadag om trygghet i Gottsunda. Talare var bland annat Nationella operativa avdelningen på Polismyndigheten och Klockaretorpet i ...
  18 mars 2022
Fler nyheter