Gottsundaområdet

Gottsunda/Valsätra är ett viktigt fokusområde för Uppsala kommun. Området ska bli hjärtat i södra Uppsala. En plats med bra förbindelser, blomstrande handel, kultur, service, idrott och friluftsliv. Här kan du se vad kommunen tillsammans med alla som bor och arbetar i stadsdelen gör för att skapa en trygg och trivsam miljö.

Aktuellt

 • Sista remissomgången för ny skola i Gottsunda

  Mellan 29 oktober och 12 november 2020 finns förslag till detaljplan för ny skola i Gottsunda tillgängligt för granskning – alltså en sista remissomgång.
  29 oktober 2020
 • Landshövdingen vandrar till Gottsunda

  Under fredagen har det blivit dags för Uppsala kommun att stå värd för landshövdingens vandring genom länet. Temat för vandringen i Uppsala är naturen som mötesplats för integration.
  3 september 2020
 • Nya beslut för att utveckla Gottsundaområde

  Igår kväll beslutade plan- och byggnadsnämnden att inleda detaljplaneläggning av ett stort område kring Gottsunda centrum. Gottsunda förväntas vidareutvecklas till ett ännu mer betydelsefullt regionalt ...
  28 augusti 2020
 • Försäljningen av Gottsunda centrum startar genom idékoncepttävling

  Uppsala kommun återupptar nu försäljningsprocessen av Gottsunda centrum efter en tillfällig paus med anledning av coronapandemin. Externa aktörer bjuds in att bidra med kompletterande kompetenser och utvecklingskraft ...
  13 augusti 2020
Fler nyheter