Hemmaplan vill att Gottsunda centrum blir en mötesplats för hela södra Uppsala

31 oktober 2022 tog Fastighets AB Hemmaplan över Gottsunda centrum från Uppsala kommun. Vd Cecilia Safaee berättar om planerna.

Hemmaplans vd Cecilia Safaee vill utveckla Gottsunda centrum. Foto: Patrik Claesson

Varför köpte Hemmaplan Gottsunda centrum?

- Hemmaplan investerar i centrumfastigheter i områden präglade av socioekonomiska utmaningar, för att genom centrumet driva en positiv samhällsutveckling i hela området. Målsättningen är att alla barn ska växa upp med lika möjligheter i ett tryggt område där de känner sig hemma. Vi vill återta närcentrumets roll som "platsen mitt i byn" och utgöra ett nav för hela området, med och för människor som bor och är verksamma här, säger Cecilia Safaee, vd Hemmaplan.

Vad har ni för planer för Gottsunda centrum?
- Vi vill utveckla Gottsunda Centrum som en central mötesplats för hela södra Uppsala med mat, kultur och idrott i fokus. Vi vill skapa momentum för lokala entreprenörer att växa. Vi har spenderat den första tiden som ny fastighetsägare med att lyssna in vad våra hyresgäster, besökare och andra lokala aktörer saknar, så att vi tillsammans kan utveckla Gottsunda Centrum och därigenom Gottsunda och hela Uppsala.

Läs mer om försäljningen av Gottsunda centrum på uppsala.se

11 januari 2023