Statens servicecenter har öppnat i Gottsunda centrum

Den 12 december slog Statens servicecenter upp dörrarna i Gottsunda centrum. De flyttade in tillsammans med Utbildnings- och jobbcenter ovanför mattorget.

Här kan du besöka Utbildnings- och jobbcenter och Skatteverket, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Arbetsförmedlingen. Du får bland annat stöd med att söka jobb och utbildning.

- Utbildnings- och jobbcenter har haft positiv effekt på området och många har hittat sin väg till jobb eller studier med hjälp från oss som arbetar här. Nu kan våra besökare även få hjälp från statliga myndigheter under ett och samma tak, säger Andreas Christoffersson, områdeschef på arbetsmarknadsförvaltningen, Uppsala kommun.

Satsningen är en del av den långsiktiga utvecklingen i Gottsunda och gör det möjligt för invånare att enklare få stöd och hjälp av myndigheter. Uppsala kommuns Utbildnings- och jobbcenter har under sina år i Gottsunda hjälpt många besökare med frågor kring utbildning och jobb. Här kan du gå en vuxenutbildning, läsa svenska för invandrare, delta i arbetsmarknadsinsatser och få information om jobb och praktik.

- Jag kommer hit för att få hjälp med att söka jobb, säger Fadi Omayrat som var en av de första besökarna på Statens servicecenter och Utbildnings- och jobbcenter. 

11 januari 2023