Byggstart för cykelvänligt boende

Nu startar bygget av huset Cyklekungen där de boende får tillgång lastcyklar och information om busstider i entréen.

Nu har Sveafastigheter bostad startat bygget av huset "Cykelkungen". Det ska vara klart 2021 och består av 99 hyresrätter i olika storlekar. Att flytta in i huset innebär att vara en del av ett konceptboende som ska göra det enklare att att leva utan egen bil. Till exempel kommer det att finnas lastcyklar, lådcyklar och elcyklar för olika behov. Hissen är extra rymlig för att underlätta att ta med cykeln upp till lägenheten. Huset ligger nära cykel- och gångvägar och det tar tio minuter att cykla till Resecentrum och city.

För de boende som vill åka kollektivtrafik finns flera fördelar. Vid entréerna kommer det att finnas informationsonstavlor som visar avgångar för buss och tåg i realtid, De som flyttar in får också ett UL-kort laddat med tusen krono. Det ingår också ett kostnadsfritt medlemskap i en bilpool under de fem första åren och särskilda skåp i entrén för hemleveranser av varor."

Ytterligare två byggaktörer planerar att starta sina husbyggen inom kort. Det är Botrygg och Byggvesta som båda ska bygga hyresrätter.

3 maj 2019