LEDARE: "Rosendal närmar sig en milstolpe"

Bild: Jonathan Molund, programledare för Rosendalsprojektet. Fotograf: Add Light Fotograf Göran Ekeberg

Hej alla i Rosendal!
Jag är programledare för Rosendalsprojektet i Uppsala kommun. I praktiken innebär det att jag ansvarar för kommunens utveckling av området. Jag tänkte ge er min bild av projektet fram till och med nu i april 2021.

Det historiska med Rosendal

På flera sätt tycker jag att byggandet av Rosendal känns som att vara med om något historiskt. Det är ju ett av de första områdena i Sverige som satsar så mycket på hållbarhet, närhet och innovation. Jag hoppas att du också känner att du är en del av det och att din närvaro gör området till vad det är.

Etapp två snart klar - en milstolpe

Just nu säljer vi den sista tomten i etapp 2 vilket gör att Rosendal närmar sig en milstolpe. Visst dröjer det innan alla hus är färdigbyggda, men vi kan se horisonten för etapp 2 och att vi närmar oss ett läge där även den delen av Rosendal antar sin slutgiltiga form.

Pandemin inte påverkat byggandet eller värdet

Den pandemi vi befinner oss i påverkar oss alla och jag tror att vi alla ser fram emot ett mer normalt läge i samhället. För Rosendals del kan man konstatera att bostadsmarknaden inte påverkats negativt, snarare det motsatta. Produktionen har kunnat hållas i förväntad takt trots pandemin och nyproduktionsförsäljningen har gått bra för våra byggaktörer. Det ger signaler om att människor vill bo här och tror de kommer att trivas.

 

Bonustorget på gång

Under våren så kommer vi sätta igång med byggandet av det så kallade Bonustorget i södra Rosendal, är du nyfiken på hur det kommer att bli så kan du kika in på länken.

Läs mer om hur bonustorget i Rosendal kommer att bli

 

Möta våren i Siegbahnsparken?

Jag hoppas att du, precis som jag, får möjlighet att möta våren i Siegbahnsparken. Kanske kan du ta en tur förbi utkikstornet eller vattenleken, där barnen gärna stannar en stund. Solvallsplatsen är en annan av mina favoritplatser. Kanske möts vi där någon dag. På håll då så klart. Vi får hålla ut i pandemin lite till ändå.

 

Skicka vidare till en granne

Har du någon granne eller kontakt som du tror är intresserad av detta nyhetsbrev så får du gärna skicka brevet vidare till hen. Om hen blir sugen på att prenumerera går det bra att göra det här:

Anmälan till prenumeration av nyhetsbrevet.

 

I kommande Ledare kommer mina kollegor i projektet att ge sin bild av sitt arbete med Rosendal.

 

Hör gärna av er till oss i projektet på rosendal@uppsala.se om ni har förslag, frågor eller funderingar.

Ha en härlig april!

Hälsar,
Jonathan Molund
Programledare Rosendal
Uppsala kommun

7 april 2021