Nu är bryggorna vid Kap längs Södra Åstråket klara

Efter knappt två års planerande med tillståndsansökningar, projektering och byggande är allt färdigt. Nu är bryggorna vid Kap längs Södra Åstråket klara!

Bryggorna består av tre delar där huvuddelen är sittgradänger och en balkong med utsikt åt båda hållen i en svag krök av Fyrisån. Ett gemensamt formspråk och materialval får bryggorna att kännas som en helhet trots att de ligger en bit ifrån varandra. Även Carl Boutards konstverk Dimensioner är på plats. Konstverket kommer att invigas tillsammans med ett annat konstverk våren 2023.

Konstnären har valt att placera sina skulpturer på en av de nya bryggorna och leker med tanken om platsen som världens ände, Kap Finisterre. Förhoppningen är att ge de som passerar lust att stanna till en stund, ändra sitt tempo och överväga att vistas ett tag på platsen. Kanske inbjuder skulpturerna till reflektion, kanske blir man uppmärksam på vattnet som flyter i ån. 

Södra-Åstråket_brygga-med-konstverk.jpgBalkong med sittplatser och utsikt åt båda håll i Fyrisån. Skulptur Dimensioner av Carl Boutard.

Södra-Åstråket_sittplatser_brygga.jpgFrån balkongen har du utsikt över Fyrisån åt båda håll.

Södra-Åstråket_brygga_konstverk.jpg
Sittgradänger bredvid balkongen. Skulptur Dimensioner av Carl Boutard.

Södra-Åstråket_sittgradäng-längs-Fyrisån.jpgSittgradänger längs Fyrisån bredvid balkongen.

 

 

17 oktober 2022