Ulleråker

Ulleråker blir en modern stadsdel på historisk mark med utrymme för både stadens liv och naturens lugn. Området planeras i ett unikt läge mellan två universitet och utformas för att ett hållbart liv ska bli enkelt för både boende och arbetande. Utvecklingen av Ulleråker är ett pilotprojekt inom en klimatsatsning i samarbete med Fossilfritt Sverige om klimatneutrala stadsdelar.

Om Ulleråker

Ulleråker är tydligt präglat av områdets historia som institutionsmiljö, men också av sitt spektakulära läge på Uppsalaåsen. Här möter stadsdelen både Fyrisån, skogen och Uppsalaslätten samtidigt som staden utvecklas i och omkring.

Läs mer om Om Ulleråker

Klimatsmart stadsutveckling

Vi utvecklar Ulleråker till en stadsdel med minimalt klimatavtryck. Det kommer att påverka allt från material, byggtransporter och utomhusmiljöer till energieffektiva bostäder.

Läs mer om Klimatsmart stadsutveckling

Aktuellt

  • Arkeologisk utredning vid Kronåsen i Ulleråker

    Under september gör Upplandsmuseet en arkeologisk utredning vid Kronåsen i Ulleråker för att ta reda på om det finns fornlämningar som inte är synliga i markytan. Arbetet startar prelimärt måndag 11 september ...
    8 september 2023
  • Äppelmustning i Hospitalsträdgården

    Välkomna att musta era äpplen Ulleråkers vackra Hospitalsträdgård! Krohns mobila musteri gästar lördagen den 23 september Hospitalsträdgården! Ta med dig egna äpplen eller plocka från Hospitalsträdgårdens ...
    5 september 2023
Fler nyheter