Uppsala - en plats för möjligheter

uppsala-bildbank-vinter-print-16[1200x675].jpg

Fler och fler söker sig till Uppsala. Kanske tack vare det dynamiska läget med utvecklingen av fyra järnvägsspår till Stockholm och en ny järnvägsstation i södra Uppsala.

Kanske tack vare närheten till allt inom Uppsala, där bland annat nya kollektivtrafikslösningar i form av spårväg ska byggas, så att du slipper lägga onödig tid på transport eller lämna ett stort klimatavtryck.

Kanske tack vare det internationella företagsklimatet, med en stark laganda som gör det smidigare att skapa och driva verksamheter och att vi erbjuder företagsservice på företagarnas villkor.

Kanske är det tillgången på avancerad spetskompetens, med ett unikt stöd för innovation och nyföretagande, topprankade universitet och företagsinkubatorer som samarbetar och ger synergi.

Antagligen spelar alla roll. Uppsala är en internationell tillväxtmotor där kunskap i världsklass samverkar med framåtblickande innovationsdriv.

Det gör Uppsala till en av de mest intressanta plasterna i världen – för dig som både vill skala upp din verksamhet och livet.

Uppsala ska leda klimatomställningen

Vi har som mål att vara världsledande i miljö- och klimatomställningen och förbättra beredskapen för ett förändrat klimat.
Läs mer om våra mål

Uppsala fortsätter att utvecklas starkt

  • Sveriges fjärde största stad.
  • Mer än 240 000 invånare idag​.
  • 3 000 nya bostäder byggs varje år.
  • 2 000 nya jobb skapas varje år​.
  • Starkt växande näringsliv​.
  • Över 22 000 företag.
  • Mer än fyra nya företag startar varje dag.

330 000 invånare år 2050​

År 2050 förväntas vi vara fler än 330 000 invånare i Uppsala. För att växa hållbart och på ett förutsägbart sätt så har Uppsala kommun, Region Uppsala och staten tecknat ett avtal som möjliggör nya bostadsområden och arbetsplatser i en miljö som kopplas samman i en förstärkt transportinfrastruktur. ​

Uppdaterad: