Bo på olika sätt

I Rosendal finns ett utbud av lite annorlunda sätt att bo och bygga. I etapp 3 kommer byggemenskapen Gården och kollektivhusföreningen Rudbeckia att bygga varsitt hus. Dessutom är Rosendal först ut med RAW-konceptet, som ger boende mycket stor frihet att utforma bostaden.

Byggemenskap: Gården

Är det möjligt att bygga ett hus utan att en bostads- eller fastighetsutvecklare står för projektledning och ekonomiska riskerna? Byggemenskapen Gården tror det. De har en markanvisning i etapp 3 med utsikt över Carlshage och beräknar att inflytt kan ske 2021. 

Läs mer om Gården på deras webbplats.

Bild: Andreas Martin-Löf arkitekter

 

Kollektivhusföreningen Rudbeckia

Rudbeckia är en sammanslutning av Uppsalabor som under lång tid har arbetat för att tillsammans skapa en bostad där de själva har inflytande över sitt boende. Tillsammans med Belachew arkitekter och Sveafastigheter har de skapat en bogemenskap. 

Du kan läsa mer om Rudbeckia på föreningens webbplats. 

Bild: Belatchew arkitekter

 

RAW 

Sveriges första hus enligt RAW-konceptet byggs i Rosendal. Här ställer RAW Property sig frågan vad en bostad är och låter den boende själva avgöra. Industriell minimalism med betongväggar, nakna rör och designerkök eller en ovanlig rumsuppdelning - ägaren bestämmer själv. 

https://rawproperty.se/

 

Uppdaterad: