Idrott och aktiviteter

I Rosendal finns ovanligt bra möjligheter till ett aktivt liv. Här finns två gym, två naturreservat, bouleplaner, aktivitetspark för alla åldrar och en hel idrottsanläggning med möjlighet till tennis, padel och mycket annat. Här byggs också ett multihus med idrottshall, bibliotek och kulturskola.

1H6A5748_1500px.jpg

Två naturreservat in på knuten

På varsin sida om Rosendal finns naturreservaten Stadsskogen och Kronparken. Stadsskogen passar bra för löprundan efter jobbet eller en promenad i naturen för återhämtning. Här finns också utegym och skidspår på vintern. Kronparken innehåller några av Uppsalas äldsta och största tallar och är hem åt flera rödlistade arter. 

Ny idrottsplats

Intill den nya skolan i Rosendal planerar vi för en ny idrottsplats som kommer bestå av olika ytor för spontanidrott och aktiviteter. Här kommer det att finnas bland annat bollplaner, parkour, hinderbana och boulebana. Platsen kommer även att användas av den nya skolan som byggs bredvid. Allaktivitetsplatsen är beräknad att stå klar till höstterminen 2024.
Läs mer om allaktivitetsplatsen

Rosendal multihus

2022 var det byggstart för Rosendal multihus som samlar idrottshall, bibliotek och kulturskola under ett och samma tak. 2024 ska huset stå klart.
Läs mer om multihuset

Träning och gym

Rosendal är en aktiv stadsdel där många träningsintresserade har strålat samman. Det märks inte minst på att två träningsanläggningar finns bara i Södra Rosendal. Uppsala Studenters Idrottsförening har sin arena längs Vårdsätravägen med salar och hallar för racketsporter, basket och gruppträning. Här tränar Uppsala Basket och skolelever har gymnastik i multihallen. I Inspiration Rosendal på Torgny Segerstedts allé ligger flervåningsgymet One Way Gym, som erbjuder många typer av träning i grupp och individuellt samt yoga och rådgivning.   

Uppdaterad: