Idrott och aktiviteter

I Rosendal finns ovanligt bra möjligheter till ett aktivt liv. Här finns två gym, två naturreservat, bouleplaner, aktivitetspark för alla åldrar och en hel idrottsanläggning med möjlighet till tennis, padel och mycket annat. Du hittar också ytor mellan husen där du kan spela boule, fotboll eller göra någon spontanidrott.

Två naturreservat in på knuten

På varsin sida om Rosendal finns naturreservaten Stadsskogen och Kronparken. Stadsskogen passar bra för löprundan efter jobbet eller en promenad i naturen för återhämtning. Här finns också utegym och skidspår på vintern. Kronparken innehåller några av Uppsalas äldsta och största tallar och är hem åt flera rödlistade arter. 

Träning och gym

Rosendal är en aktiv stadsdel där många träningsintresserade har strålat samman. Det märks inte minst på att två träningsanläggningar finns bara i Södra Rosendal. Uppsala Studenters Idrottsförening har sin arena längs Vårdsätravägen med salar och hallar för racketsporter, basket och gruppträning. Här tränar Uppsala Basket och skolelever har gymnastik i multihallen. I Inspiration Rosendal på Torgny Segerstedts allé ligger flervåningsgymet One Way Gym, som erbjuder många typer av träning i grupp och individuellt samt yoga och rådgivning.   

 

Uppdaterad: