Uppsala C

När två nya järnvägsspår ska dras till Uppsala behöver Uppsala centralstation utvecklas. Den vackra stationen ska bevaras men det ska även skapas plats för fler tåg, avgångar och möjligheter att resa hållbart. Och mer plats för handel, service och upplevelser.

UppsalaC_visionsbild_webb.jpgVisionsbild över stationsområdet sett från Stadshusgatan. Illustration av C. F. Møller Architects.

Utveckling i takt med invånarnas behov

Stockholm-Uppsala är en av Europas snabbast växande huvudstadsregioner. Här väljer människor att bo, verka och leva. Att bygga ut järnvägen till fyra spår mellan Uppsala och länsgränsen mot Stockholm är en viktig åtgärd för regionens fortsatta utveckling. Uppsala C ska göra det enklare för människor att bo, besöka, jobba, studera eller starta företag i Uppsala.

 

Träffa oss

21-22 maj planerar vi att finnas på plats på stationsområdet och tillsammans med Region Uppsala och Trafikverket berätta mer kring vad som ska hända framöver.

Läs mer om Träffa oss

Så utvecklar vi Uppsala C

Under de kommande åren kommer en stor utveckling att ske av Uppsala C. Här kan du läsa om de planer som finns.

Läs mer om Så utvecklar vi Uppsala C

Aktuellt

 • Uppsala C är Sveriges bästa station 2023

  Uppsala centralstation har blivit utsedd till Sveriges bästa station 2023. Det är konsumentorganisationen Resenärerna som delar ut priset till Uppsala kommun, Region Uppsala, Trafikverket och Jernhusen, ...
  19 oktober 2023
 • Tunnel föreslås under järnvägen mellan Kungsängen och Främre Boländerna

  När Uppsala kommun planerar för fyra järnvägsspår mellan Stockholm och Uppsala behöver området nära Uppsala Centralstation utvecklas. Bland annat föreslås en tunnel mellan Kungsgatan och Björkgatan eftersom ...
  21 oktober 2022
 • Så ska Uppsala C utvecklas – delta i kommande dialoger

  Under våren 2023 kommer du ha möjlighet att tycka till om utvecklingen av Uppsala C. Men redan nu kan du läsa om hur vi planerar att skala upp och utveckla stationsområdet.
  9 september 2022
 • Stora planer för centralstationens utveckling

  Tidigare i veckan presenterade kommunen utvecklingsplanen för Uppsala central. Planen beskriver övergripande hur området i och i närheten av Uppsala C kommer att byggas om, med anledning av de två nya ...
  25 maj 2022
Se fler