Källparken

Källparken byggdes på 1950-talet. Eftersom parken blivit sliten under åren har den rustats upp i tre etapper under projektet Östra Sala backe. Arbetet med parken är klart och den invigdes i juni 2018.

Källparken är en stadsdelspark i Sala backe. Den fick sitt namn efter Trefaldighetskällan som ligger på platsen. Här samlas människor i alla åldrar och dagligen passerar fotgängare och cyklister parken. Parken är grön och frodig och har en egen amfiteater.

Information om Källparken på uppsala.se

Källparken

Så här ser parken se ut efter renoveringen. Klicka på bilden för att se den i större format.

Rustningen av parken

Mycket har hänt under rustningen av Källparken. Närmast mot Källparksgatan finns det en boulebana och både dammen och källan har fått ett nytt utseende med planteringar, broar och stenläggning. Den stora amfiteatern har renoverats, lekparken har fått ny utrustning och det finns tillägg som en grillplats, boulderingblock, parkourställning och höga gungor. Samtidigt har vi sparat det som gör Källparken till en härlig plats med stora träd, öppna gräsytor och en fantastisk utsikt ner mot Uppsala centrum med slottet och Domkyrkan i blickfånget.

Källparken

Källparken

Källparken

Uppdaterad: