Etapp tre

Byggemenskapen Gården

byggemenskapen-gården.jpg

Gården är en byggemenskap - en ideell förening där medlemmarna tillsammans formar sitt boende utan att någon bostadsutvecklare är inblandad. Huset ligger centralt i etapp tre och vetter mot parken Carlshage.

I Rosendal finns en uttalad ambition att skapa mångfald, så att att området blir intressant för så många som möjligt. Blandningen syns till exempel i arkitekturen, men även i upplåtelseformerna: Byggemenskapen Gården har varit aktiv i flera år och har arbetat hårt för att drömprojektet ska bli av. 

Visionen lyder "Ett hållbart flerfamiljshus med egna lägenheter – och gemensamma utrymmen för socialt umgänge". 

Läs mer om byggemenskapen Gården på deras webbplats

Eureka – Serneke

rosendal-serneke.jpg

Serneke planerar cirka 40 bostadsrätter i Rosendal. Eureka består av 40 uppfinningsrika bostadsrätter på två till fem rum och kök. Alla lägenheter har stora balkonger eller uteplatser där du kan avnjuta utsikten mot Stadsskogen eller innergårdens grönska. Säljstart är planerad till våren 2023.
Läs mer på Serneke Bostads webbplats

Flanören - Wallenstam

flanoren.jpg

Wallenstams projekt i etapp 3 kallas Flanören och består av tre byggnader på sex, åtta och tio våningar, där de två högre byggnaderna binds samman i entréplan. Utvändigt visar flanören upp puts, kakel, sten och målad metall och alla hyreslägenheterna har antingen balkong eller uteplats.

  • Arkitekt: Jägnefält Milton AB
  • Antal lägenheter: 161 hyresrätter
  • Lägenhetsstorlekar: 1-3 rum och kök
  • Antal våningar: Tre hus på 6, 8 och 10 våningar.

Läs mer om Flanören på Wallenstams webbplats

Florist – Lansa Fastigheter

Florist1.jpg

Lansa Fastigheter bygger två byggnader med 9 våningar och totalt 202 hyreslägenheter. De två huskropparna bildar ett L och skapar en innergård präglad av träd, buskar, gräsmattor samt gångar av stenmjöl. Projektet har höga hållbarhemsambitioner och fastigheterna kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver. Hus 1A med 87 lägenheter, inflytt beräknad till kvartal 1 2024. Hus 1B med 115 lägenheter, inflytt beräknad till kvartal 2 2024.

Läs mer på Lansa Fastigheters webbplat

Kompositören - Wallenstam

Wallenstam_Kompositoren_Uppsala.jpg

Intill Torgny Segerstedts allé och det planerade torget bygger Wallenstam 185 lägenheter. Innergården blir en oas för umgänge med både grannar och vänner. I Kompositörens gatuplan blir det lokaler för olika verksamheter och service. Hyresgäster kommer att erbjudas tillgång till en mobilitetspool med både bilar och ellådcyklar. Inflyttning påbörjas sommaren 2023 och pågår till våren 2024.

Läs mer på Wallenstams webbplats

Kvarter Fru Dagmar – Franka Bostad

rosendal-franka bostad.jpg

Kvarter Fru Dagmar består av 11 radhus i bostadsrättsform. Ett smart boende med många bekvämligheter och materialval i hög kvalitet. Kvarteret planeras bli en bilfri, grön oas där barnen fritt kan vistas i den gemensamma trädgården och tillsammans hoppa i studsmattan eller spela kubb i gräset. Den egna privata altanen inbjuder till middagar och umgänge inom familjen och blir man många flyttar man ut till långbordet under pergolan.

Läs mer på Franka Bostads webbplats

Kvarter Rosendals Trädgård – OBOS Kärnhem

rosendal-obos kärnhem.jpg

OBOS Kärnhem bygger 73 bostadsrätter i Rosendal.

Kvarter Rosendals Trädgård består av 94 lägenheter från 1 till 4 rum och kök med grönskande balkonger och en mysig innergård. Lägenhetsstorleken varierar mellan 1-4 rum och kök. Planerad inflytt är från vintern 2024.

Läs mer på OBOS webbplats

Kvarteret Spaljén - Stena Fastigheter

rosendal-stena fastigheter.jpg

Stena Fastigheter planerar 60 bostadsrätter för äldre i Rosendal.

Kvarteret Spaljén och dess bostäder kommer att utformas med en något äldre målgrupp i åtanke. Inom kvarteret planeras för gemensamma takterrasser, en gård för odling och ett orangeri för samvaro. Kvarter Spaljén planeras byggas i massivträ med en hållbar produktionsmetod.

Läs mer om Spaljén på Stena Fastigheters webbplats

Emelies trädgård 50+ – Rosendal Fastigheter

Emelies trädgård översiktsvy

Emiles Trädgård, ett nytt  och unikt bostadsprojekt som har ambitionen att omdefiniera boende för den dynamiska 50+ generationen. Rosendals Fastigheters koncept är en kombination av komfort, aktivitet och gemenskap.

Aktivitet och gemenskap i centrum

Emelies trädgård erbjuder uppvärmd saltvattenpoolen året runt, bastu och kallbad samt gym, bemannat med personliga tränare.

Läs mer på Rosendals Fastigheters webb.

 

Linnea Garden – Cernera

rosendal-cernera.jpg

Cernera bygger 49 bostadsrätter i Rosendal.

Lägenheterna i kvarter Linnea Garden är klädda med träfasader och skapade med ett rikt ljusinsläpp så att du kan blicka ut över de vackra naturområdena, Kronparken och Stadsparken, som omfamnar Rosendal. De 49 lägenheterna varierar från ettor till fyror och med två exklusiva townhouses som kronjuvelerna i föreningen. Planerad inflytt är årsskiftet 2023–2024.

Läs mer på Cerneras webbplats

RAW Rosendal - RAW Property

raw-.png

RAW Property erbjuder ett nytt bostadskoncept på den svenska marknaden. Lägenheterna kan varieras fritt beroende på livssituation och behov. RAW Rosendal ska byggas i Rosendals etapp 3, norr om Södra Rosendal.

RAW är ett helt nytt bostadskoncept där de boende får bestämma planlösning, ytskikt, interiör och ambitionsnivå utifrån sina förutsättningar och önskemål. RAW-konceptet går ut på att lägenheterna inte färdigställs fullt ut, de lämnas med råa ytor och golv och utan innerväggar.

Målsättningen är att kunna erbjuda bostäder till ett lägre pris och låta den boende få maximal frihet över ytan. 

Byggstart: Q1 2020
Inflytt: Q1 2021
Antal lägenheter: 40
Storlek: 29–170 kvadratmeter

Läs mer om RAW Rosendal på RAW Propertys webbsida

RE-Equity – Sävstaholm Fastigheter

rosendal-re-equality.jpg

RE-Equity planerar 10 bostadsrättsradhus i Rosendal.

Det planeras cirka åtta radhus med fyra till sex rum och kök. Husen byggs i trä, med solceller och certifiering enligt Miljöbyggnad Silver, NollCO2-hus, och ska uppnå Miljöbyggnad nivå Guld för energiförbrukningen. På gården kommer gemensamma ytor finnas.

Läs mer på Sävstaholm Fastigheters webbplats

Rosendal - Botrygg

botrygg-rosendal.jpg

Botrygg ska bygga 139 hyresrättslägenheter i Rosendal.

Lägenheterna har byggstart vid årsskiftet 2022/2023 och kommer att bli hyresrätter fördelade på 1,5–4 rum och kök. Här byggs även två lokaler i bottenvåningen. Botryggs bostäder ligger mitt i Rosendal på västra sidan om Torgny Segerstedts Allé.

Läs mer om Botrygg.

Rosendal – SBB och Alive Bostad

rosendal-sbb och alive bostad.jpg

SBB och Alive Bostad bygger 162 hyresrätter i Rosendal.

SBB och Alive Bostad bygger 162 hyresrätter på mellan 1–3 rum och kök. Inflyttning sker i två etapper från och med 2 januari 2023. Inflyttning etapp 2 sker i mars 2023. De tre fristående huskropparna omfamnas av grönska, både från park i nord och öst, stadsskogen i väst och den egna bostadsgården. Öppningarna mellan byggnaderna släpper solen in på gården vilket skapar ett ljust och luftigt grönt rum.

Läs mer om Alive Rosendal – Alivebostad

Rudbeckia och Murgrönan

rudbeckia-murgronan.jpg

Rudbeckia är ett kollektivboende med 42 lägenheter tillsammans med kollektivföreningen Rudbeckia.

Här har alla en fullt utrustad lägenhet. Boende har även tillgång till de gemensamma rummen med bottenvåningen, med kök och matsal för gemensamma middagar, gästrum och hobbyrum samt en gemensam takterrass. 

Gården delas med Murgrönan som består av 33 lägenheter mellan 28 till 88 kvadratmeter.

Läs mer om kollektivföreningen

Uppdaterad: